Ondersteuning masai vrouwen

Scholing & training

 

Steun aan de masai gemeenschap

Tanzania is het land van de bekende masai stam. De masai staan bekend om hun traditionele leefwijze, eigen taal en hun prachtige sieraden en kleding. Maar ook om vrouwenbesnijdenis, kind- huwelijken en de inzet van traditionele vroedvrouwen. We zien het als onze taak om de masai community te ondersteunen. Daarom doneert Shemeji Safari 15% van de opbrengst aan de hulp voor masai vrouwen. Updates en resultaten van onze steun aan de

masai vind je op onze Facebook pagina.

Scholing en training

Shemeji Safari werkt samen met HIMS Community. Een lokale organisatie, opgericht door Mackrine Rumanyika, die zich inzet op het gebied van training en voorlichting aan kansarme vrouwen/groepen en de masai community.

 

Eén van de problemen waar de masai meisjes mee kampen is dat ze al op jonge leeftijd worden uitgehuwelijkt. De bruidschat (koeien) is al geaccepteerd dus de beslissing kan niet worden teruggedraaid. Steeds meer moeders en dochters accepteren dit niet langer en de meisjes (gemiddeld 13-18 jaar) vluchten naar de stad. In Arusha worden ze opgevangen door HIMS. Om de meisjes een kans op een nieuwe toekomst te geven is het belangrijk dat ze hun school afmaken. Shemeji Safari geeft financiële steun aan HIMS zodat deze meisjes terug naar school kunnen. Nadat ze hun middelbare school hebben afgemaakt kiezen ze bijvoorbeeld voor een opleiding om leerkracht te worden.

 

Ook wordt er training gegeven op het gebied van 'family planning' and het opstarten van een eigen 'business' in de masai community.

 

 

Shemeji Safari & Tours Ltd. l info@shemejisafari.com l +255 (0)7 45 86 18 22

 

Terms & Conditions