Ondersteuning masai meisjes

Scholing & training

 

Steun aan de masai gemeenschap

Tanzania is het land van de bekende masai stam. De masai staan bekend om hun traditionele leefwijze, eigen taal en hun prachtige sieraden en kleding. Maar ook om vrouwenbesnijdenis, kind- huwelijken en de inzet van traditionele vroedvrouwen. We zien het als onze taak om de masai community te ondersteunen. Daarom doneert Shemeji Safari 5% van de opbrengst aan de hulp voor masai vrouwen. Updates en resultaten van onze steun aan de

masai vind je op onze Facebook pagina.

Scholing en training

Shemeji Safari werkt samen met een lokale partnerorganisatie die zich inzet op het gebied van training en voorlichting aan kansarme vrouwen/groepen en de masai community.

 

Eén van de problemen waar de masai meisjes mee kampen is dat ze al op jonge leeftijd worden uitgehuwelijkt. De bruidschat (koeien) is al geaccepteerd dus de beslissing kan niet worden teruggedraaid. Steeds meer moeders en dochters accepteren dit niet langer en de meisjes (gemiddeld 13-18 jaar) vluchten naar de stad. In Arusha worden ze opgevangen door de lokale organisatie. Om de meisjes een kans op een nieuwe toekomst te geven is het belangrijk dat ze hun school afmaken. Shemeji Safari geeft financiële steun zodat deze meisjes terug naar school kunnen. Nadat ze hun middelbare school hebben afgemaakt kiezen ze veelal voor een opleiding om leerkracht te worden.

 

Shemeji = schoonzus

Met de steun aan de masai meisjes en vrouwen steunen we onze 'zussen'. Daarom hebben we ons bedrijf Shemeji genoemd wat schoonzus betekent in het Swahili.

 

Shemeji Safari Tanzania Ltd. l info@shemejisafari.com l +255 (0)7 45 86 18 22

 

Terms & Conditions