Dag trips

Ontdek de schoonheid van Tanzania

 

Dag trips

Tanzania heeft meer te bieden dan alleen de safari parken. Wat dacht u van een hike door de prachtige natuur naar de Sapuku watervallen of een duik in de bijna magische hot springs. Of een bezoek aan een traditioneel masai dorp. We stellen graag een vakantie voor u samen waarbij u een safari combineert met enkele dag trips. Ook is het mogelijk losse dag trips te boeken. Haal het maximale uit uw vakantie en geniet van de schoonheid van Tanzania.

Bezoek een traditioneel masai dorp

De Masai, is nomadenstam die voornamelijk wonen in Kenia en Tanzani (Oost Afrika). De Masai zijn het meest bekende volk van Oost-Afrika, en staan bekend om hun traditionele leefwijze, eigen taal en hun prachtige sieraden en kleding. Verspreid over Tanzania vind je traditionele Masai dorpen. Tijdens het bezoeken van een Masai dorp (Manyatta) ontdek je alles over de eeuwenoude tradities en rituelen van de Masai.

Zwemmen in de Kikuletwa Hot Springs

Na een prachtige rit door het typische Afrikaanse landschap verschijnen er uit het niets de Kikuletwa Hotsprings. In het heldere water uit ondergrondse rotsen kun je heerlijk zwemmen. Een heerlijke plek om even lekker te ontspannen en bij te komen van een drukke werkweek. Bij de Hotsprings kun je heerlijk relaxen en genieten van een eenvoudige picknick.

Hike Sapuku waterfalls

De Sapuku watervallen liggen aan de rand van Arusha stad. Je gaat met het openbaar vervoer (dala dala) naar het startpunt van de wandeling. Je maakt een twee uur durende wandeling door het bos waarbij je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de berg Mount Meru. Het is een pittige wandeling, maar het is goed te doen. Bij de watervallen kun je ook zwemmen..

Wandeling Lake Duluti & bezoek lokale markt

Lake Duluti is een kratermeer, ongeveer 20 minuten rijden vanaf Arusha. Het meer is omringd door een uitgestrekt bos en is de thuisbasis voor zo’n 130 verschillende vogelsoorten. Tijdens de wandeling om het meer (ca. 1.5 uur) heb je grote kans dat je apen of grote hagedissen ziet. Na de wandeling kun je genieten van het prachtige uitzicht van het meer vanaf het terras. Na de lunch ga je naar de lokale markt Tengeru waar je je ogen uitkijkt aan tientallen kraampjes die eten, kleding, lokale waren etc. verkopen.

Coffee Tour

Mount Meru is een slapende vulkaan, waardoor de grond zeer vruchtbaar en perfect is voor koffieteelt. U brengt een bezoek aan een lokale biologische en Fair Trade koffie boerderij in Nkoaranga Village, 25 kilometer ten oosten van Arusha. Eerst zal uw lokale gids u het dorp laten zien en vertellen over de geschiedenis. Na de wandeling kunt u genieten van een heerlijke Tanzaniaanse lunch in de tuin. De laatste stop is de koffiebranderij fabriek. Hier kunt u vers gebrande koffie proeven terwijl u het proces van het branden en malen van koffie kunt bekijken.

Shemeji Safari Tanzania Ltd. l info@shemejisafari.com l +255 (0)7 45 86 18 22

 

Terms & Conditions