Safari parken

Spot the Big 5!

 

Safari parken

Arusha is de toegangspoort tot de wereldberoemde Serengeti, Ngorongoro, Tarangire en Lake Manyara.

Er zijn tal van mogelijkheden, van een eendaagse tot een zesdaagse safari. Of zelfs nog langer. U kunt kiezen

uit een luxe (tented) lodge safari of een avontuurlijke kampeersafari. Laat ons uw wensen weten en wij stellen

een safari op maat voor u samen. Bekijk de voorbeeld safari reizen.

Lake Manyara

Dit park staat bekend om zijn adembenemende panoramische uitzichten, mooie watervallen, kabbelende beekjes met helder water en warmwaterbronnen. Lake Manyara Nationaal Park ligt tussen de rotspartijen van the Great Rift Valley en Lake Manyara en is ca 390 km2 en bestaat voor tweederde uit water. De rest is een grote strook land dat is ingeklemd tussen het meer en de rotsen.De schoonheid van dit park komt mede door een grote diversiteit van wild, graslanden, bossen en het water. Lake Manyara heeft een van de grootste populatie aan watervogels, ruim 400 soorten, waaronder flamingo’s en pelikanen. Maar ook van grote kuddes olifanten, giraffes, nijlpaarden, waterbuffels en natuurlijk de impala’s.

Tarangire National Park

Tarangire National Park ligt op 115 km ten zuiden van Arusha, en is een lang en smal park dat 2850 km2 beslaat en grotendeels langs de rivier Tarangire loopt. De naam van het park is dan ook afkomstig van de Tarangire rivier, die de enige bron van water is voor de wilde dieren tijdens het droge seizoen. Het park is beroemd om zijn grote aantal olifanten, baobab bomen en boomklimmende Afrikaanse pythons. Tijdens de droge maanden is de concentratie van de dieren rond de Tarangire rivier is bijna net zo divers en betrouwbaar als in de Ngorongoro Krater.

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater heeft een doorsnede van ca. 20 kilometer, een oppervlakte van 260 km² en een 600 meter hoge kraterwand. De Ngorongoro Krater is de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. In het midden van de krater ligt een zout meer. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Het is een uniek gebied waar dieren en mensen zoals de authentieke Masaï en Hadza gezamenlijk leven. Vanaf de rand van de krater kijk je uit over de imposante krater en zijn prachtige inwoners.

De Serengeti

De Serengeti bestaat uit eindeloze vlaktes van savannes en boslandschappen. Een oppervlakte van ongeveer 30.000 km2 in het noorden van Tanzania en Kenia, waarvan 80% ligt in Tanzania. Het park is beroemd geworden door de migratie waarbij ongeveer 1,5 miljoen planteneters en de volgers, duizenden roofdieren, zich vanwege de droogte verplaatsen van de noordelijke heuvels naar de zuidelijke vlaktes. Na de regens medio april gaan ze via een omweg door het westelijke deel terug. De grasvlaktes bestrijken meer dan 1/3 van het park, waardoor je het hele jaar door veel dieren zult aantreffen.

Arusha National Park

Arusha National Park is een van de kleinere parken maar zeer zeker een mooi park. Het wordt vaak overgeslagen door de toeristen die naar de grotere parken gaan, terwijl het een prachtig park is met mooie landschappen en een grote populatie dieren. Het park is 137 km2 groot en verdeeld in 3 delen, Mount Meru, Ngurdoto Crater en Momella Lakes. Het park is zeer geschikt voor een eendaagse safari. Na een game drive door het park maak je samen met een gids een wandelsafari. Te voet kun je vanaf een mooie afstand genieten van giraffen, buffels en andere dieren.

Lake Natron

Op de grens tussen Tanzania en Kenia – in de ‘Great Rift Valley‘ en te midden van een vulkanisch maanlandschap – ligt Lake Natron, dé broedplaats voor de flamingo’s in Oost-Afrika. Het zoutwatermeer ligt aan de voet van een zeer actieve vulkaan: de Oldonyo Lengai (Masai voor ‘berg van god’). De bijzondere kleuren van Lake Natron zijn het gevolg van de blauwe algen die goed gedijen in het zoute water van dit meer. Wandelen naar het meer en de beekjes en watervallen op de nabijgelegen steile helling is een unieke ervaring. In het noorden van het meer zijn luchtspiegelingen een regelmatig verschijnsel.

Shemeji Safari Tanzania Ltd. l info@shemejisafari.com l +255 (0)7 45 86 18 22

 

Terms & Conditions