Zanzibar

Het ultieme genieten

 

Zanzibar

Zanzibar staat bekend om zijn tropische karakter. De kustlijn van Zanzibar bestaat veelal uit witte zandstranden en helderblauw water. De wateren rondom Zanzibar zijn uitstekend om te duiken en te snorkelen vanwege de vele kleurrijke koraalriffen. Veel toeristen komen ook voor het oude gedeelte van de hoofdstad Zanzibar Stad namelijk Stone Town. In deze stad zie je invloeden terug van de Perzen, Arabieren, Portugezen en Afrikanen die hier in het verleden handel dreven (vooral specerijen). Zo zie je in deze stad nog vele verschillende architecturen van herenhuizen tot moskeeën. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw vakantie op Zanzibar. Indien gewenst kunnen wij alles van A tot Z regelen.

Van de taxi vanaf het vliegveld, tot hotel en dagexcursies.

Zwemmen met de dolfijnen

Vanaf de kust bij het dorpje Kizimkazi vertrek je met de boot naar het Menai Bay Conservation area. Geniet van het prachtige uitzicht over de azuurblauwe Indische oceaan. Zwemmen met de dolfijnen is een unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten. Het is ook mogelijk om te snorkelen. De excursie duurt ongeveer 4 uur en start ’s ochtends vroeg.

Prison Island

Prison Island, ook wel bekend als Changuu Island, ligt ongeveer 30 minuten varen met de boot vanaf Zanzibar. Het eiland werd vroeger gebruikt door een Arabische slavenhandelaar. Door de slaven op het eiland gevangen te houden, konden de slaven niet ontsnappen voordat ze verscheept werden naar Arabische landen. Activiteiten: bezoek aan de gevangenis, de reuze schildpadden en (optioneel) snorkelen.

Safari Blue Tour

De Safari Blue tour is één van de meest populaire trips vanaf de Paje/Jambiani kust. Je gaat aan boord van een Afrikaanse houten Dhow zeilboot. Onderweg heb je grote kans dat je dolfijnen ziet. Op de route wordt aangemeerd bij de pristine zandbank waar je een drankje kunt doen, zwemmen of snorkelen, of kan relaxen op het strand. De middag eindigt met een heerlijke seafood BBQ op het strand.

 

Fiets tour

En fietstocht rond Zanzibar is een ervaring die u nog niet eerder heeft meegemaakt. Wij tonen u het hart van de stad en de ziel van de dorpen op dit exotische paradijs eiland. Combineer het verkennen van unieke specerijen, dolfijnen, Stone Town en snorkelen met een off track avontuur. U kunt een fietstocht voor één of meerdere dagen boeken.

Kitesurfen

Het kitesurf centrum is gevestigd in Jambiani aan de oostkust van Zanzibar. De enorme en diepe lagune biedt perfecte omstandigheden voor beginners en gevorderden. Het winter kitesurf seizoen duurt van december tot maart. Tijdens de zomer kunt u kitesurfen van juni tot oktober. De wind is altijd sideshore en tijdens de kitesurf seizoenen echt betrouwbaar. De VDWS gecertificeerde instructeurs geven les met de nieuwste kitesurf uitrusting, spreken vloeiend Engels en Duits en staan altijd voor u klaar om u bekend te maken met de omgeving.

Stonetown Tour

De gids neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden en leukste hot spots, zoals de voormalige slavenmarkt, de Anglicaanse kathedraal, het oude Arabische fort en het Paleis Museum. Ook breng je een bezoek aan de lokale markt.

Spice Tour

Tijdens de spice tour wordt je naar een farm in Unguja gebracht. De gids neemt je mee de kruiden en specerijen tuinen in. Je ruikt en proeft van de diverse producten. De gids legt je uit hoe de specerijen worden gebruikt. Na de tour eindigt met een lekkere lunch.

Accomodatie voorbeelden

 

Shemeji Safari Tanzania Ltd. l info@shemejisafari.com l +255 (0)7 45 86 18 22

 

Terms & Conditions